Meteen naar de inhoud

Omgeving

Omgeving

Beesel

Gemeente Beesel is een mooie, groene Limburgse gemeente tussen de steden Venlo en Roermond, de Maas en het Duitse Brüggen. Het kleinschalige, dorpse karakter, de gemoedelijke, bourgondische sfeer maar ook de draak en het Draaksteken staan centraal bij een bezoek aan de gemeente. Al wandelend en fietsend ontdekt u de mooie plekjes in de natuur en bijzondere bezienswaardigheden.

Fietsen

Midden-Limburg heeft een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk van zo’n 1.000 kilometer met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt de fietser eindeloos veel routemogelijkheden. Uniek aan fietsen in Midden-Limburg is dat het fietsknooppuntennetwerk aansluit op het Duitse- en Belgische netwerk. Op één middag drink je een Belgisch biertje en eet je “Kuchen” in Duitsland.

Wandelen

In Beesel ligt een wandelnetwerk van bijna 100 kilometer wandelplezier op de wandelaar te wachten. Het netwerk is opgebouwd aan de hand van circa 125 knooppunten. Hierdoor kan de wandelaar zelf fraaie wandelroutes langs alle mooie plekjes van de gemeente uitzetten. Ommetjes door de bossen, langs mooie akkers en weilanden, naast kabbelende beekjes, langs de Maas en het natuurgebied Meerlebroek. Er valt heel veel te genieten!

Vanaf 9 plekken kunt u de routes aan de hand van de 125 knooppunten uitstippelen. Uiteraard kunt u vanaf een willekeurige plaats in de gemeente starten met de wandeling. Het wandelnetwerk staat niet alleen op de startborden op locaties maar is ook terug te vinden op een fraaie kaart.

Vragen? of een reservering maken?

Familie Luttels
Oude Bosweg 4, 5954 PJ Beesel

info@eyveld.nl

 

0657576390

© 2024 Eyveld